Friday, January 28, 2011

aku dan mereka

mereka..

byk mengajar aku

byk menjadikan diri aku AKU...

byk mengingatkan aku

byk

byk

tapi aku?

aku perlu

perlu utk ...................

hmmmmmmmmmm~

both case utk aku hari ini....jalan penyelesaian nya satu....


a.k.u.....28hb januari 2011..0:15am

dua.ribu.sebelas.dan.dua.ribu.sepuloh.

assalamualaikum w.b.t

dah lama sangat aku tak post kat blog aku nie...bzz.......sgt....dan aku xingt aku punyer akaun gmail nie..hahhahah...lost memory...kesian kat diri sendiri..tp alhamdulilah..last2 ingt semula...haish..bahaya betul..

aku sgt sedih mlm nie..sgt terkilan..dan sgt PELIK dgn pe yg jd skg....

ape yg dahjadi???

macam-macam...dari akhir 2010..smpai akhir januari 2011..banyak yg aku dpt..byk yg aku terima..byk yg aku belajar....HIDUP INI KENE SGT MENGHARGAI APA YG PERNAH KITA MILIKI..

Masa zmn aku dulu, life aku sbg studnt..bz x ingt..mana ade masa byk nk makan kat kandang..lepak2..masa aku xstdy, berprogram, x program, berkawad, bercamping, berinduksi fakulti, keje dgn lecturer..dan mcm2 lg...penat?mmg la..tp semua kepenatan waktu kekal itu menjadikan aku seperti skg....aku bersyukur...tp..

tapi,

aku seboleh-bolehnya mahu berkongsi...segala keperitan, kepenatan, kegembiran berprogram, dan segala yg dilalui itu dgn insan2 baru dlm hidup aku...cuma...mgkn betul kata kawan baik aku...MENGAJAR MEREKA DENGAN MELIHAT DAN MEMBIARKAN DAHULU...

itu adalah perkara yg plg susah utk aku lakukan..biar???aduiyaiii..tak sampai hati..aku akan guide jugak..pedulik la kalau aku bukan penasihat mrk ke, ape ke..aku ttp PPP..leh involve dgn pembngunan pelajar..yg penting UiTM itu..produk uitm itu...ye ke fara??

hmmmm....itu mgkn betul..dan mgkn tak perlu dilakukan juga...sbb?

sbb?

sbb nya...ko ade tugas hakiki ko..yg mana cbrn nya penoh pancaroba dan perlukan fokus juga utk menyelesaikannya...ko ade prkr yg lebeh penting utk diselesaikan..

dan???ko NOBODY weh.....kasik lepas je seme ini dulu...SLOW DOWN first...lepas itu mmg TIDAK la bg aku..tp SLOW DOWN..mmg itu yg PERLU dilakukan..

mengeletar nk slow down?owh..sememangnya..tapi tu adalah lgkh terbaik utk aku skg..
either for my carrier or my passion....

so fara...

SLOW DOWN FOR EVERYTHING,K...tak bermakna ko ignore terus..ingt..slow down..mgkn ini masa utk ko lebeh focus pd perkara lain...

terima kasih kpd mrk2 yg telah memberi 'sesuatu' dlm hidup sy....
terima kasih kpdNYA atas segala yg berlaku...
terima kasih...

~~aku:mood;sedih n mengulit memori