Sunday, February 6, 2011

::::Nota FIKIR untuk ZIKIR:::

NOTA FIKIR UNTUK ZIKIR....buku baru yang nk kene baca nie...penulisnya??

my feveret author la..Ustaz Pahrol Mohd Juoi...banyak dah buku beliau yang dah dibaca dan sedang membaca..;

::Tentang Cinta
::Mukmin Professional::
::Nota Hati Seorang Lelaki::
::Dimana DIA di hatiku::

(kene curik byk masa skg utk bace buku)..
bahasanya, metafora yang digunakannya..memang kene pada diri aku sendiri especially dalam majalah SOLUSI..

aduyaii..dr zmn study lagi..SOLUSI nie mmg byk bg input..dan most of the time SOLUSI nie dtg tyme aku perlukan input utk diri aku..syukur sgt2 sbb ade majalah macam nie..better la dr mangga ke..mempelam ke..dan etc..tp aku xkata salah utk bca hiburan, cume..hmmm..jd pelik kalau smpai tahap menjadikan artis itu idola...haisshh..apekah..

hmm...hari ini, bulan ini, tahun ini, memang musim aku dn kengkwan mrantau ke kenduri kengkawan yg sudah smpai seru..and my conclusion is...
EXPECT THE UNEXPECTED...hehe
betul la..hidup kita ini..sape yg leh jangka kita akn jd mcm nie, mcm tue...sape kita kan nk ckp org itu jahat dan akan jahat selama-lamanya...dan yg baik akan baik selama-lamanya..tapi tidaklah smpai x berhijrah langsung...so?

::Jadikan hari ini lebih baik daripada hari semalam dan hari esok
lebih baik daripada hari ini...::

Tahniah kepada semua kengkawan yang dah smpai seru, kpd yg belum...sabar2..ingt janjiNYA..ada la waktu utk kita nanti ..

''Ya ALLAH, Bukakanlah bagiku pintu-pintu kebaikan, pintu berkat, pintu nikmat, pintu rezeki, pintu kekuatan, pintu kesihatan, pintu keselamatan dan pintu-pintu syurga''

Amin...


~aku_060211-bithday my best3 partner.ben..miss u dear..huhu~

Saturday, February 5, 2011

B.E.R.H.E.N.T.I B.E.R.H.A.R.A.P????

BERHENTI BERHARAP??

wah..tue lagu best SO7 yg femes tyme aku study dulu2...biler ingt2 balik, sbg manusia biasa, kita mesti akan ada masa-masa yg kite akn 'down' dan berhenti berharap...hmmm
tapi,,,,pd siapa yg kite telah berhenti berharap itu??

hambaNYA kah?

atau

pada pencipta kita sendiri?

masakan kita boleh berhenti berharap pd pencipta kita yang telah byk memberi nikmat kepada kita...

mengapa kita sering menyalahkan segala-galanya tetapi tidak melihat kepada usaha kita dlm mengharungi cabaran yg hanya sekelumit shj utk dibandingkan dgn nikmatNYA...

mengapa?hmm...soalan ini sy tujukan pada diri sy sendiri jugak...sendiri kene jawab..

sbb nya?

kadang-kadang kita selalu melihat salah dan silap org lain berbanding silap diri kita sendiri...hmmm...buka mata, buka hati..lihat kembali diri kita...mungkin kita dpt peroleh lebih drp yg kita sangkakan..

jodoh?? berhenti berharap boleh tak?

aiyaakkk....nie mmg kene buka BUKU-BUKU lama semula

~~Kepada pencari cinta sejati, bangkitlah membaiki peribadi, UBATILAH HATI, keluarlah dari kitaran sengsara yang membelenggu diri, moga CINTA HAKIKI akan kau miliki~~

~~Cintai diri nescaya anda akan dicintai oleh orang lain~~

~~Kebersihan HATI adalah punca utama menyebabkan orang lain bersedia mendekati anda

Saya memang tak layak untuk memberi komen lebih-lebih berkenaan jodoh ini..so, sy kongsikan utk diri sy terutamanya dan shbt2 lain petikan drp buku 'Petua membuat org jatuh cinta, drp telaga biru'...semoga ianya memberi input kpd diri sy dan yg lain-lain

Cinta hakiki itu adalah drNYA, maka, mohon lah agar diberikan peluang utk memilikinya..

BERDOALAH, KERANA IA PERGANTUNGAN JIWA, KETUNDUKAN HAMBA, KEYAKINAN SEPENUHNYA PADA PERTOLONGAN YANG ESA...

`aku_yg mengharap kembali_050211.