Saturday, March 19, 2011

friendship 4 ever~lelaki n Perempuan???

hmmmmmmmmmmmmm.....
aku rase nie topik yg dah mcm basi jugak sikit...hmm..tapi..ianya boleh jadi isu yg tak pernah surut sbb??
 
sbb kite kat muka bumi nie mmg ade lelaki dan perempuan...BFF ke..BF ke frenzship 4 ever ke...ape2 la..mesti ada..samada sama lelaki dgn lelaki atau girls n girls..
 
aku terpanggil nk share kat sni..nak luahkan kat sni...sblm aku ngadap keje aku yg berlambak nie..huhuhuh...
 
lelaki & perempuan boleh jadi kawan baik...itu la pe yg aku pegang sebelum nie..
BOLEH DENGAN SYARAT...
 
tahu apa yg telah ditetapkan oleh HATI kite sendiri..sbb kite mmg mampu kawal perasaan kita dgn izinNYA...
dgn syarat kite sedar diri kite nie sape pd die..buang jauh2 perasaaan suka itu bila dah timbul..suka itu boleh jd sbb kite selesa dgn layanan die pd kita sbg KAWAN..
dgn syarat..HATI KENE MAU KENTAL dan jika kite takut utk bermain dgn soal hati,...jgn mulakan..
 
aku sgt yakin dgn isu ini dulu..tapi bile dah getting meningkat usia ini..kebarangkalian falsafah ini <lelaki n pmpuan = kawan baik> boleh berubah sekelip mata shj..
 
sbb?
 
ianya boleh memakan diri jika ianya tidak dapat dibendung lagi..
jika ianya telah over the limit..
 
hmmmm
 
soal hati..sejauh mana la sgt kuat hati kita utk mengawalnya...
 
untuk itu..
 
mohonlah padaNYA...
Mohonlah kekuatan hati drNYA..
kerana soal hati bukan hak kita pd hakikinya...
hati kita digerakkan olehNYA
hati kita milikNYA..
mohonlah semoga ditegapkan, dikuatkan
hati yg merupakan nadi utama kita..
mohonlah semoga hati ini ..diri ini dikurniakan yg terbaik utk kita..dunia akhirat
 
bukan mudah utk melepaskan seseorg yg pernah hadir dlm hidup kita..
yg pernah berkongsi segala-galanya dgn kita...
suka,duka,gaduh,penat lelah...semuanya..
namun..hidup perlu diteruskan
berilah peluang juga kpd mereka yg baru hadir dlm hidup kita..
tahukah kita bahwa mgkn insan2 baru ini akan jd yg lebih akrab dgn kita dikehidupan akan dtg dan boleh bersama-sama dgn mereka2 yg sedia ada dlm hidup kita...
 
hidup kita bukan milik kita shj...buka mata,,buka hati....lihatlah sekeliling kita..
 
aku ada terbaca di blog kawan aku berkenaan dgn isu ini..
 
dan aku quote sikit yer..
 
"nampak?
asal saja faham kehendak hati sendiri. mampu terima keadaan dan redha dengan ketentuan. kalau dah tertulis semacam itu, tabahkan hati. belajar terima kenyataan. ye, gua tau susah. takkan pernah senang kalau nak senang. sungguh tak susah nak jadi susah. mari, kita usaha sama-sama untuk faham dan terima. atas kasih kita sesama sahabat, jom cuba"
 
betul kata dia..
belajar utk terima kenyataann
biarpun pahit...tp itulah hakikat kehidupan..
 
semoga kita bersama-sama melebarkan sayap hati kita kepada mrk yg telah, sedang dan akan hadir dlm hidup kita..
 
<kasih kan NYA adalah kasih yg UTAMA>
 
~aku yg sedang mengharap dialah yg terbaik untuk ku...~