Tuesday, April 23, 2013

i won't give up....




"I Won't Give Up"

When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
Well, there's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

Well, I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No, I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got, yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not, and who I am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up, still looking up.

Well, I won't give up on us (no I'm not giving up)
God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up
*Jason marz* 

#jujur dari saya, xpernah pun dengar lagu ni
just tahu bila ada yg mta sy tgk
hmm
bbila tgk tu rasa mcm
wow
hahhaha
best
nice
for me, its meaningful la
walaupun tahu lagu hanya lagu jer..faham sgt
tp
still
thanks ya
really appreciate it :)
#cuma
sy suka dgn I WONT GIVE UP ni
sb sy mmg xnk give up pun dgn semua yg sy dah start
yeahhhh
life
carier
program
nope
naah
u want me to give up?
yuuuu
tanaakkkkk..hahaha
sy akn cuba sehabis baik
semuanya
yup
menangis mgkn akan ada
mungkin ya
tp
menangis x bererti sy akn mengalah
dalam semua perjuangan sy
perjuangan melawan diri
utk yg tidak baik
I WONT GIVE UP
perjuangan dalam meneruskan keselesaan mak dan adik2 sy
perjuangan dalam mendidik anak bangsa
*xabes2 mendidik..hahhah..biar laa..lallalla;p
 
semoga sy sentiasa ingat utk I WONT GIVE UP ini
semoga sy ttp tabah dan kuat
semestinya
tangisan
ketawa
suka duka
*ada janji dgn sesorg pasal ni..haa...^^
itu akan menemani
yg penting
bagaimana kita bangun semula
dan meneruskn dgn gigih
walaupun ianya tidak semudah yg dilihat dan dikata
yakinlah
yakinlah
bahawa
ALLAH TAKKAN MENGUJI KITA JIKA KITA TIDAK MAMPU
PERCAYALAH
SENTIASA LAH
SENTIASALAH PULANG KE JALANNYA
:')
#breaktime for kursus adobe today.sempatkan juga tu..hahha

Friday, April 19, 2013

umur.jarak.= number??

assalamualaikum

haaa..
ni nk kasik panas ke apa naik entry camni kan
hihihi
xde la
juz cross in my mind
selain yg first entry td
ni adalah most thing yg sy pk juga

hmmm
kadang2 selalu gak tnya diri
dan mak
kenapa ea mak
kenapa yg dtg kt kakngah ni yg umurnya boleh tahan la jauh beza*xnk ckp bape..hahahha*
kenapa ea mak
kenapa yg nmpk apa yg kngah ada ni yg mereka2 itu
napa yg lain xnmpk
sobs..

ok
jwpn mak
hmmmm..tgk la awk tu mcmana
hahhahha
kene dusshhhh depan muka
tp
mak mcm ok la kali ni
so kira umur ni just number gak la kan
hahhahha
*tu assumption aku je*

but
actually
umur itu mmg satu PERKARA PENTING sbnrnya
yup
mmg syg
mmg suka
mmg syg lah
tp
ada tapi ya
kne realistik la sikit
hidup kat dunia realiti BANYAK SIKIT
skg yer la
seme nk sweet je
seme nk manis je
seme nk ok je
later on?
owh negatif sangat kah sy?
hahhahha
haah
mmg negatif dah
hihihi
tak la...sy sentiasa nk positif
tp
ada hal2 juga..kita kene realistik

ehhhh..xpercaya jodoh ke
uitt...percaya je..
kalau dah jodoh
TAKKAN KEMANA PUNYA
so, kita hargai je dulu apa yg ada
jaga diri
jaga iman
jaga diri utk si dia yg kita x tahu dan x pasti siapa

bila ingat bahawa JODOH ITU RAHSIA ALLAH
kita kan terus mcm
hmmmmm
hmmmmmm
hmmmmmmmmmmm
hihi
yakin la kan
kene yakin pun
dah mmg ALLAH sudah tentukan jodoh kita itu
maka
risau apa lagi :)

ok.
sy mmg pernah ada masa silam sy
sy mmg xnk ulang dah apa yg pernah jd pada sy dulu
tak nak!
fullstop.
tp
bila dtg juga
sy rasa mcm :'(

dan fikir
kenapa ALLAH hadirkan juga 
semua ini utk sy
kenapa
hmmmmm
ada org ckp kt sy
ALLAH akan uji kita dgn apa yg kita azamkn
maka
sy kene kuat lah
jaga IMAN
HATI
dan kene sentiasa ingat

JIKA SAYANG
IANYA MEMBAWA KE SYURGA
BUKAN
SESUATU
YG MEMBAWA KE NERAKA

ckplah apa pun
jika ianya membawa ke neraka
maka
ianya bukan SAYANG YG SEBENAR

moga sy terlindung
dan juga moga dia
terlindung dr segala yg tidak baik

sy kne ingt
apa pun yg berlaku
buka mata hati
bukan mata perasaan ya
akal
dan rasional
utk itu
mohonlah selalu pdNYA

utk awk yg abg itu*yg sy rasa mgkn x baca pun*
umur mmg angka
jarak mmg angka
dan semua ni mmg angka
hihih
tp
angka yg kita pun x tahu apakah yg tersirat
buat masa ini
adalah lebih baik
kita focus pd penambahbaikan dalam diri
dlm mencari CINTA HAKIKI
dan mnjadi lebih baik

tenang
jgn fikirkan sgt perkara yg tak pasti itu
if anything
please
DO FOR ALLAH
not for the sake of others
perjalanan masih jauh
perjalanan kita dlm menuju kehidupan hakiki juga jauh
sgt jauh :')

terima kasih ats segalanya
teruskan berusaha
utk menjadi lebih baik
krn mgkn telah ada seseorg 
yg lebih baik sdg menanti awk diluar sana :)
sehingga masa itu
let it be like this ya

sekian.
terima kasih.

^_^
 


jumaat pertama :')

assalamualaikum

alhamdulillah
hari ini masih kita dpt utk memohon ampun dr ALLAH
ALLAH yg MAHA Mengetahui apa yg terbaik utk kita

aku bersyukur
syukur dgn semua nikmatNYA
byk dugaan
byk dosa yg telah aku lakukan
tp 
ALLAH msih bg byk nikmat pd aku :"(
astagfirullah
moga ALLAH ampunkan semua dosa-dosa kita

hari ini merupakan hari FIRST jumaat aku kat pilah
ehhhh
hahhahha
silap
UiTM Jengka laaa
hihii
untuk seminggu ini, ALHAMDULILLAH..byk perkara yg aku belajar
life is like this la
kita kene BESARKAN HATI dan LAPANGKAN DADA utk menerima segalanya
tapi
KONSEP USAHA jangan kita lupa pulak
aku ckp utk diri aku juga :)

ok
sebenarnya, ada sesuatu yg wat aku pk byk semalam
aku sedih memikirkan hal seorg 'dia' yg ALLAH temukan kami dlm pertemuan singkat ini
tp
dia tu dah wat aku rasa mcm..ya ALLAH..kenapa dia ni jumpa dgn aku ea..apa yg ALLAH nk bg pd aku sebenarnya ats pertemuan ini...huhuhu
aku pernah berhadapan dan sedang berhadapan dgn org yg aku close diuji dgn masalah kesihatan yg kronik..huhuhu
aku mmg nmpk mcm kuat, kental, gagah, perkasa..ye ke..exegerrate lak..hahha
tp
sebenarnya aku ni..haissshhhh
xleh la
org yg diduga sakit ni, aku mmg cepat kalah sikit*yer ryn,,,ni mmg awk tahu kan..huhuhu*
aku xleh la..
aku rasa mcm aku looser sgt bila aku tumpas dan banjir dpn mereka
aku xnk lihat mereka dgn pandgn yg mereka xnk dilihat
aku akn layan mereka biasa
seperti yg aku sendiri juga xnk dilihat ketika aku diuji dgn kesihatan
:(

sbb tu
aku mcm sedikit sedih
sikit??
banyakkk kooootttt
huhuhu
bila aku dipertemukan dgn mereka yg ALLAH syg lebih ini..
aku gusar
aku risau
apakah aku masih mampu?
akan mampu?
astagfirullah
apa lahh aku ni
tu mmg aku terfikir..tp
bila aku ingt balik apa yg aku sendiri sellau ckp pada org lain
ALLAH TAKKAN UJI KALAU KITA TAK MAMPU
ALLAH BAGI SEMUA NI SBB ALLAH TAHU KITA MAMPU
ALLAH TAHU SEGALA YG TERBAIK UTK KITA

yup
so Fara
haaa...
apa lagi kan
wake up
dun lembik2
do ur best
support them
be there with them
be strong
stay strong
nak cenggeng??
g cenggegn belakang diaorg..
gagah sikit depan diaorg..sobs...sobs

aku riso
aku takut
semua ada
aku kenal dia ni xlama sgt
tp aku terharu dan hargai apa yg dia mmg share dgn aku
utk dia
'akk sentiasa doakan awk..awk jgn riso..akk akn jaga diri akk..akk akn tggu janji yg awk ckp tu..tlg..tlg jangan putus asa..huuuu..tlg jgn sesekali fikir yg awk tu akan susahkn org lain...tlg jgn fikir bukan-bukan..tlg..tlg bangun dan kuatkan utk bangun...akk tak nak dpt meset dr org lain utk bgtau keadaan awk kat sana tu..akk nk dr awk je..tu dah janji kan...akk akn tggu taw :')
nanti dah sihat, kita g jogging dlm kampus ya..xpe la..akk dtg la sana..nanti akn ada masa itu..utk skg..tlg fokuskan pada kesihatan awk ya...semoga cepat sembuh..semoga segalanya berjalan lancar..amin'

Ya ALLAH..aku xtahu la nak ckp apa..kdg2 aku pelik..napa semua ni jadi..tp..astagfirullah
siapa aku nk soalkan itu ini
siapa aku
aku hanya hamba
hambaNYA yang tak tahu apa2 akn berlaku nanti
doa fara
doa
doa
semoga semua org yg sy syg..sentiasa sihat
sentiasa dilindungi ALLAH selalu

huh
panjang pula kali ni
okay
nak wat second entry plak
^_^

salam jumaat semua.

 
 

Tuesday, April 16, 2013

new journey...15 april 2013

assalamualaikum

alhamdulillah
masih lagi kita diberikan peluang utk kita bernafas hari ini

alhamdulillah
utk hari kedua aku di uitm jengka
semuanya ok

banyak lg nk kene stdy
mmg aku dah pernah bekerja dgn uitm n9 sebelum ini
tp lain padang
lain belalang kan
kene byk stdy dan tgk dulu
hehe

sehingga kini
aku macm dah nmpk dah hikmah aku dpt balik jengka
mak agak x sehat sikit skg
hmmm
malas nk bising
sb tahu mak mcm aku
hahhahha
seme menda masih boleh lg kalau sakit pun
sebok nk setlekan hal adik lg
aduyaiii
aku lak yg susah ati

tp xpe
since dekat ni
mmg lega sgt la
dan
kak tam pun ada kat umah ni
lega la sgtt

tp aku nk apply umah RS dah
moga segalanya lebih baik

*no worry, setakat ni, okay semuanya
cuma ada la cbrn sini sana..yg mmg aku kne handle lah..chill
rilex..
tenang
jgn nk meroyan sgt
hahhahah

be strong
stay strong
coz
u alwys need to remmber dis
ALLAH ALWYS WITH US :')

Sunday, April 14, 2013

sedih juga sebenarnya

 
 
 
 
 
 
 
 
sedih nya nk tinggalkan pilah sebenarnya :'(
 
sekian
 
terima kasih

Tuesday, April 9, 2013

jeles???cemburu???

assalamualaikum
 
alhamdulillah
setelah puas berLDK dgn fakulti Art and Design :)
 
dan mengemas rumah dgn mencapai target..alhamdulillah:)
 
ni tetiba nk ckp apsal jeles..hihih
kelakar pun ada
terkene depan muka lg la
haaa
spark utk topik ini
adalah pg td..laalalalla..leh lak nmpk dak tu dgn someone..heee..ALLAH nk tunjuk kan:)
jeles??naah..hihi
yg boleh wat sy jeles..tu..si minah senget yg mmmg laaa sentiasa meguji kesabaran diri..heeee
tp
dialah yg sy sayang tu
walaupun dah kawen, xsgka, die masih bisa hadirkan rasa jeles kat hati sy ni..hihih
 
kelakar
 
yer la, biasanya sy ni rilex je kalau sespaa yg close dgn sy, rapat dgn org lain..
sb sy sendiri pun x suka kalau sy close dgn someone tu, dgnn dia jaaaa..hmmm..quit bosan sikit
tp
xbermakna sy lupa ke, xingt ke apa ke
sy still close dgn yg sy close tu, cuma if she/he want to close with others, its depends on them:)
cuma
hahahha
tetiba kan
dtg yg si minah ni..dah la dah kawen*time die kawen, x jeles pun, hepi lg ada*
dah ada anak lg pun.*pun syg juga anak die yg mulut cam die tu..hihi*
tp..tetiba..zuuupppp..dtg rasa itu
 
seme ni jadik xsengaja, yer la..pasal nk move to jengka ni, ada la sorang akk dia ni juga yg dpt jengka
duk sebok pesan..kak fara tgk2 kan akk ni taw..dia baik la..dia tu la..dia ni la...blablablbalba
hahhaha
seyes, time ni x amik port sgt
tp tetiba dia ckp
'ORG SYG DIA MCM ORG SYG KAK FARA TAW'
 
waahhhhhhh...
zaaassss..hahahha,,,terus rasa mcm..WHATTTT??
hihihi
wahahahhaa..ko syg die mcm ko syg aku??walaweh..hehehe
haaa..dah mai dah..dah mai dahhh
hahahha
terus tnya dia..'SYG AKK LEBIH TAK..'
mcm biasa
krik..krik...kik...
xdilayan ok soklan itu..hahhahha
dia mmg cenggitu
hihih
 
ok
fine
sy pun mcm..hmmm..sebok dah nk rasa mcm2..
die siap antar pic lagi gmbo dia dgn akk tu
hahhaha
dah lg xsenang duduk dah..hahhahha
lepas tu sy pun diammm je laa
then
nk dijadikkn citer
 
dlm hp ni, kalau pic, leh nmpk dalm album berlainan,
tetiba..dgn izin ALLAH
sy ternmpk pic sy dgn bebudak pilah*ye la, pic sy dgn depa mmg x la sikittt kan..haha*
hmmm
pic tu sgt mesra
dn kt ats pic tu
pic minah senget dgn akk yg die syg jugak tu
hmmm..
terus rasa mcm
wahhh..ko jeles ea fara, ko pk x apa dia rasa..hmmmm..die duk tgk pic ko dgn bebudak ni..bkn main lg kannn..ko xpk die rasa apa..yer la..mmg die mcm heartless...tp..who knows..kannnn
 
time tu jugak..rasa mcm..hmmmm
xpe la..
die syg akk tu
dan akk tu pun leh jaga dia time aku sebokk jaga org lain kan
huhuhu
salah diri juga la
so, xyah la nak JELESS SGT KAN
hahahhah
kelakar lak rasa
 
aduyaiiii
dgn dia ni
mmg senang sgt nk jeles
sygg sgt kot
huhhuuuu
tp..alhamdulillah
ALLAH bg terus kt muka sy
so, syg ja dia lg
xjeles pun dgn akk tu dah
malah bersyukur
silap haribulan, akk tu pun sy syg juga nti
kan:)
 
 
hehe..tu la
jeles bagai ni kan
hihih
sy penah ckp dgn makcik cenonet sorang tu
 
'SIAPA KITA PADA DIA TAK PENTING, TP SIAPA DIA PD KITA, ITU YG PENTING'
 
kita syg seseorg tu, kita xkan boleh excpect die syg kita mcm kita syg dia
sbb cara setiap org itu kan berbeda
maka
terima lah seadanya
dan besarkan hati
 
moga syg kita pd dia itu
ALLAH redha :)
 
 
alhamdulillah ats tarbiyah ini ALLAH
syukur
ALLAH mmg syg kita kan:')
 
 
jom syg ALLAH lebih lg :')

Thursday, April 4, 2013

Cinta dan exam

assalamualaikum
 
alhamdulillah
masih dpt bernafas dgn percuma hari ni :)
 
alhamdulillah
hari ni semangat nk siapkan original katalog itu
waaa..banyak sbnrnya..hahha
smbil2 tu, time rehat ni, xyah makan la...haha
kurus sikit..
mmg sikit betul kurusnya nti..hihih
 
 
ok
dalm kesibukan lunch chocs dn katalog dan fb:)
ada la status sorang budak ni
 
'MENCARI YANG BETUL-BETUL SAYANG DAN CINTAKAN KITA MEMANG SUSAH
 
haha
aku memula baca, rasa mcm dah kenapa budak ni
hihih
tp bila pk balik
owh..biasa la tu, SINDROM FINAL EXAM..hihih
tgh final kan
memacam suka dtg
dugaan sebenarnya tu
nk tgk
kita ni leh handle x bila cbrn dtg
heeee^^
 
aku bersyukur, time aku stdy dulu, mmg clean la from couple
tapi
hahahha
nakalllll sbnrnya aku ni
haisshhh..nothing to be proud bila jd nakal ni taw:(
tp ye la
mmg aku x involve dan buat tembok tinggi time stdy dulu utk hal2 hati ni
penah je aku suka org..hahah
xkan x penah kan
tp, biasa la..suka jer yg mampu, time stdy, kelas, assgment, final...xde pk pasal menda ni pun
sbb mmg xde stick relationship kan..heeee:)
 
bila ingt keadaan skg, aku tahu kenapa ALLAH mmg xgerakkan hati aku utk get involve dlm soal hati time belajar dulu
mmg confirm x leh handle la
aku kot..hahhah
skg, bila dah keje, byk juga dugaan nya
alhamdulillah
byk yg aku bukak mata hati ttg hal ini
 
 
bila tgk students duk post pic2, kata2, dan sewaktu dgnnya yg berkaitan dgn cinta dan hati ni
aku bersyukur sb xde fb dulu time stdy..hahah
dan bsyukur xdiduga dgn soal hati
sb
skg mcm trend, kalau xde couple, mcm mmg sure ko x laku
hahha
aku nk gelak beso yg ni
aloooo, adik2 sekalian, meh akk nak habaq mai naaa...awat duk rasa looser sgt?hang tu kne byk belajar lg..dekan pun belum dpt straight lg..duit xde pun still mintak dgn mak ayah kannnn..
hmm..duk sebok pk sapa nk la..sape nk cinta la..haigoooo..kesian,,,sb dah terbiasa dgn persekitaraan yg mmg ada org bercinta dlm erti bercinta secara BIASA..
 
haa..
apa kata bercinta CARA LUARBIASA
awk suka org
awk diam je
doa dia
jaga diri awk utk ALLAH
moga2 dia mmg utk awk
tp, kalau x dpt dia??sedih la sy cik fara..haha
xpe..xpe..kalau xdpt dia, maka mmg ADA YG LEBIH BAIK DR DIA la utk awk
yg ALLAH simpankan utk awk:)
 
ni mcm klise je apa yg aku ckp kan
heeee
klise sb kite yg wat ianya klise
heee
 
adik2
kita ni jauh lg nk berjalan
xbermakna la bila kita xde partner dlm life kita, kita x leh masuk syurga
bukankah itu matlamat kita
ke destinasi yg PASTI itu :)
sy ckp juga utk diri sy
yer la..kang suh ikut cara sy, tetiba ada yg pk'sbb tu cik fara x kawen2 smpai skg'..hihihi
biasa dah kene tnya soklan cenggitu
adik2.
JODOH KAN RAHSIA ALLAH
sehingga tiba masanya
JOM KITA JADI BAIK DULU
JOM KITA JAGA DIRI KITA DULU
JOM KITA DOA
dan
jaga semuanya
tak bermakna kita x usaha
usaha lah
dgn cara yg betul
 
moga kita semua ISTIQAMAH
ISTIQAMAH ITU BUKAN MUDAH
IA MENUNTUT PENGORBANAN
DAN PERJUANGAN
TERUTAMA
BERLAWAN DGN DIRI SENDIRI
:')
 
sekian
terima kasih
 
 

Wednesday, April 3, 2013

KESIAN!

SAYA CUMA NAK CAKAP

AKU KESIAN KAT ORG MCM KO

NAK PERHATIAN SGT?HAMEEEKKKK

NAK KUASA??AMEKKK

NAK NAMA??HAMEKKK

NAK CARIK SALAH ORG??SILAKAN

NAK JATUHKAN ORG??BUATLAH


TAPI

SATU JE AKU NK CAKAP

ALLAH SENTIASA ADA

ALLAH SENTIASA MELIHAT

ALLAH SENTIASA MENDENGAR

YUP

AKU SENDIRI MMG BANYAKKK WAT SALAH
AKU MENGAKU
TP
TAK LA SMPAI NAK CARIK SALAH ORG
NK JADI APA2 SBG PELINDUNG DIRI

AKU KESIAN DGN ORG MCM KO
SB
BERPAUT PADA SESUATU YG MMG TAK PASTI
BERTONGKATKAN MANUSIA
BERPAKSIKAN KEBIJAKSANAAN DGN MENJATUHKAN ORG LAIN
KESIAN
KESIAN SANGAT

DAN PESANAN AKU UTK KO
AKU PUN DAH NAK BLAH DAH
SEMOGA KO TERUS SUKSESS
DAN
BERINGATLAH
TAK KENE KAT KO
KENE KAT ANAK KO
XKENE KAT ANAK KO
CUCU KO

MAKA
BEST OF LUCK^_^

SEKIAN, TERIMA KASIH


Tuesday, April 2, 2013

bila april #2

assalamualaikum
 
alhamdulillah
 
2 April 2013
21 Jamadilawal 1434
 
satu troli sudah setle
alhamdulillah
kat umah sudah kemas semua rak itu
waaaa..barang sgt byk
huks
 
skg, moga dimudahkn utk pencarian rumah di jengka
mmg kene cari umah juga
brg byk sgt
dan
kne stay brg kat pilah jap la
after lapor diri baru lah angkut
moga dimudahkn segalanya
 
hari2 last ni
nk hargai semua yg ada
dan tgkp gamboooo
hihihi
 
yup
mmg suka tgkp gmbo
sbb?
sbb ianya moment kekal taw
kita akn hepi
bila ingt yg moment kekal itu
people change
life change
tp
picture tu ttp je mcm tuh
hihih
 
moga segalanya dipermudahkan
aku yakin
ALLAH tahu segalanya
berusahalaahhhhhhh!!!
^_^
 

Monday, April 1, 2013

duit vs cinta??

assalamualaikum
 
haaa
tetiba kan
rasa nk tulis lak pasal ni
nk cakap lak pasal ni
hiihih
no hardfeeling naa
kalau sesapa terasa, maka, terasalah
jika x, maka, xpe lah
jika buat2 x terasa, maka, kesian lah..hihih
 
 
aku xnafikan, duit sgtttt penting
gila ape xpenting
pelik dan membohonnnngggg sgt la x penting
tp kan
bila pikir2 semula
duit yg BERKAT
sikit pun cukup
aku xnk ckp org lain
aku ckp diri aku sendiri ja
dulu time stdy, mmg survive giler
sb byk cbrn time tu
but
ALLAH sentiasa cukupkan duit dn keperluan aku
sobs:'(
 
skg..hmmm
hang tengok balik la diri hang farawa weh
huuuu
byk menda aku lupa waktu aku hanyut itu
sedih
tp
alhamdulillah
ALLAH bg aku nmpk
kita kan, kalau syg org, kita mmg sanggup wat apa shj lah
nk petik bintang?sangguuppp
nak beli brg termahal??sanggupppp
nak beli seme menda yg dia suka?sanggupppp
nk bawa dia makan tempat memahal yg dia suka?sangguuuppp
nak apa lg?nak itu, nk ini
seme sangguppp laa
 
heh
mmg la sanggup
sb takut kita ni dikira BERKIRA
TAK SANGGUP BERKORBAN
oleh si dia
yg BELUM PASTI LG AKAN JD IMAM KITA?
astagfirullah
 
ampunkanlah dosa-dosa kami YA ALLAH

semua yg ada pd kita
mmg pinjaman semata-mata
semua ini ALLAH PUNYA
ckp la apa pun
nti esok2
HARTA YG BOLEH DIBAWA KESANA ADALAH?
amal jariah,
ilmu yg dimanfaatkan
dan doa anak yg soleh/solehah

 
mana erti CINTA sebenar yg dilafaz2kan itu
ehhhh..kitaorg ada je time susah senang..oooo
ada yer..susah mana sgt?dah mmg senang pun
tggjwb xde lg
duit mmg still parents bg
income sana sini
masa SEKARANG ni la
nanti?
esok lusa?
2,3,4,5,10 TAHUN AKAN DTG?
confirm ke
kita akn sentiasa senang..
oowhhh..confirm..duit dan harta ni 7 keturunan pun xkan abes..
baik*tarik nafas*
 
rezeki, duit,itu boleh jadi NIKMAT YG DUGAAN UTK KITA juga taw..
kalau ALLAH kata jadi, maka jadilah
moga kita sentiasa beringat
dan muhasabah
jgnlah kita CAMPUR ADUKKAN YG HARAM DGN YG HALAL ITU
diats tiket kebahagiaan dimata kita sendiri
 
berpijaklah dibumi yg nyata
jika BENAR CINTA
jika BENAR SAYANG
jika BENAR LOVE STORY TERINDAH
mengapa tidak dibawa ke SYURGA?
tp
diseret lagi ke NERAKA
 
lOVE STORY mmg indah
jika kita penuhi dgn matlamat
utk mengejar CINTA ALLAH
REDHA ALLAH
dan LOVE STORY UNTIL JANNAH..
 
aku tahu aku bukanlah org yg layak utk ckp pasal hal ni
tp dah lama sgt simpan
So, dis time
ditulis utk ingtkan diri
maka wahai diri
sila ingt dan byk2 bertaubat ya
keep doa
moga segalanya lebih baik
 
**mood: wat katalog dan rest jap**
chaiyuukkkk^^
 
 


bila april #1

assalamualaikum
 
alhamdulillah
1 april 2013
20 jamadilawal 1434
 
okay
counting days
to go
 
 
semoga segalanya dimudahkan
doakan ya
:')