Friday, February 14, 2014

4 # 14 Februari



Alhamdulillah
dengan izinNYa
dpt kita bernafas secara FOC
serta peluang untuk kita bertaubat dn kembali kepadaNYA :')
Alhamdulillah..

okay
today is the day
valentine's day??
nope
hari results keluar
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
lg nebes derrrr
haaaaaaaa
okay okay
sy tumpang nebes je
hahahha

okay.
ckp pasal pointer.
tetibe kan nk sentuh pasal ni lak
ada sy tgk kt fb baru2 ni, ada yg ckp POINTER TAK PENTING
hurmmm..kdg2 sy sendiri pun xnafikan jugak
ada pointer bagus, manner, akhlak teruk, x bagus mana gak
ada pointer excellent, communcation out, x bgus mana gak
cuma
ada pointer x excellent pada zaman skg ni susah jugak
dunia keje kat luar tu mmg tgk pointer utk panggil job interview *walau bgus mcmana skills kita pun*
cuma pointer dah jd nombor kebawah bila masuk bilik interview
haaaaa
means, time ni nk tgk softskills pulak..
ini mmg diakui oleh panel2 temuduga
so?
tak perlu la pointer tinggi?
ke macamana
hurmmmmm
ni pandangan peribadi saya la kan
pada saya, lebih baik BALANCE KAN KEDUA-DUA..
pointer and sofskills
yup
pointer tu specific lagi, niat nk ilmu
nk berkat
nk knowledge
andaikata kita betul2 focus, kita akn dpt kejayaan itu
ok, mgkn x la excellent mana, tp still 3.00
okay la tu..dgn usaha kita, usaha yg berkat (TAK MENIRU)
ALLAH tahu usaha kita mcmana..rezeki tu dtg juga nti
yg penting
USAHA SEHABIS BAIK!!
POINTER AND SOFTSKILLS = BALANCE
ilmu lain selain dlm kelas itu juga perlu kita explore
ilmu ALLAH ini kan luas.
luaskan minda, celik mata hati kita semua :)

okay, setle part tu
skg nk ckp pasal results pulak
hurmmm
dapat dekan, alhamdulillah
maknanya kene maintainkan la apa yg dah buat sebelum ni
dan tambah lagi amalan dn usaha kita
nk maintainkan apa yg dah dpt cemerlang tu bukan semudah dilihat taw
cabaran mmg sure confirm akan dtg
dan pakej nya pressure erk
hihi
so, apa yg perlu kita buat?

1. Setkan matlamat baru
2. Boleh teruskn apa yg dah buat sebelum, tmbh baik mana yg krg*duduk bebetul, and sit down muhasabah diri, kita taw kita sbnrnya leh buat lebih*
3. Tambah apa yg dah buat *bantu org lain utk sama-sama dgn kita*

fuuuhhh.
tu utk yg maintain and dpt dekan..yg cbrnnya berbeda dgn yg dpt 3.00 and above
seyes
lain org kan lain cabarannya

bg yg ALLAH duga tak dapat seperti apa yg diharapkan
tak kesah la dekan ke, 3.00 ke apa shj yg diletakkn sbg matlamat utk result kali ini
maka, dgn ini, tindakan pantas adalah seperti berikut ;

1. Plan utk next action (next sem)
2. Focus and baiki and bedah siasat apa yg perlu ditmbhbaik, jgn ego dgn diri sendiri time ni, kalau boleh tulis, sb bila tulis baru kita nmpk dan ingt..letakkan matlamat terus.
3.check back HDA DN HDM KITA (HBGN DGN ALLAH , HBGN DGN MANUSIA) dan niatkan utk baiki..
4.tgk terus utk nex sem punya subjek, yg mana kene score dr awl..kalau boleh score dr awl sem, test quiz, assgment, biar la kita jd lain dr yg lain...dah mmg kita nk jd lebih baik pun kan..maka usaha kene up byk maaaaaaaaaaaa..
5. BANGKIT SEMULA dan TAKE ACTION!!!!!!!!!!

okay, mgkn ada yg rasa mcm, sy ckp senang la sb sy penah dpt apa yg sy idamkan
ehem
uhuk
excuse me...
alhamdulillah tuk semua yg sy dpt time degree ari tu
cuma
yg sy dpt tu, usaha sy mmg kemain okay
sy stdy dn usaha beria sb sy bukan yg pandai dn cepat pick up
sy jenis kene usaha
sy jenis kene paksa diri sy
alhamdulillah
rezki sy utk dpt apa yg sy idamkan
dgn cabarn dpn blkg kiri kanan itu
usaha sy tu kalau org tgk mgkn rasa mcm gilo sy ni
haah
time tu mmg sy gilo
gilo nk dptkn yg terbaik utk mak sy

skg, buat mereka yg juga mmpunyai matlamat yg sama dgn sy iaitu memberikan ANC kepada mak ayah, tp ALLAH duga dgn tidak dpt dekan sem ini...aimlah utk dapat FIRST CLASS pula
its not easy
i know...
but, instead of kita down dn fikirkan sgt pasal results tu, result yg tak leh ubah dah tu
baik kita re-arrange smula matlamat kita
FIRST CLASS skg aim kita
stop fikir pasal perkara yg mgkn mjadi punca kepada kita tidak dpt apa yg kita mahu capai itu
BAIKI
BAIKI
BAIKI
latih diri utk lebih byk baiki
mohonlah kekuatan dr ALLAH
moga kita terus tabah dn THABAT dalam menempuhi cabaran ini

doa sy buat kalian semua
teruskan berusaha
sehabis baik
hanya kerna ALLAH






yossshhhh!!

*teruskn berusaha,sy akn sentiasa ada, inshaaALLAH^^*

Monday, February 10, 2014

3# Maksud itu pada sy.

 

sentiasalah mencari ilmu
sentiasalah membaiki diri
dari masa ke semasa
cakna ummah
cakna diri, keluarga dn mereka yg kita sygi
bukan mudah
tahu
namun, bukan mustahil juga
kalau bukan sekarng, bila lagi
kalau bukan kita, siapa lagi
:)



sedih
penat
lelah
berdukacita
rasa bersalah
semua itu rasa yg ALLAH hadirkan pada kita
transfer it into action
ACTION!
 

 
:')


Will do it.
lets do it
for us.
:')


kerna
ianya bukan perkara main-main


doa
buat kita
hingga tiba
waktu itu.
yosh!


maaf
:'(


dalam kehidupan sebagai pemimpin,
pendidik,
pencinta,
manusia biasa,
jika benar syg,
bawalah ke arah lebih baik
kerna jika ke neraka itu
bukanlah syg namanya
walaupun sudah puas berkata kata sekalipun

*sekian, mood menulis kemain meriah ari ni...waaaaaaaa..layanzzzz ^^

2# what i want.

Jahiliyah.
everybody did mistakes
most important things is
dont want to do it again
and repent from it
good bye jahiliyyah.



choice is in our hand
want to change?
take action!!
if not now?
when???
 
still.
decision is ALLAH's
we need to put some efforts
to go out from our mistakes.
seek ALLAH's forgiveness
lets do it
:')
 


is not easy to look back at what had u said
to others
but u r doing it!
wrong is wrong
ALLAH knows
everything
everything
:'(
astagfirullah.
 



pengakhiran itu yang sering dirisaukan
apakah kita akn berakhir dgn cara apa
sayang
cinta
mmg tak dinafikan
namun
seperti yg sering sy katakan
'syg tidak membawa ke neraka'
maka, sy syg..utk itu yg sy mahu..
syg sbeenar benar syg.:'(


yessss!!
this is too
this is what i want
i do love
i do want to be ur princess
only you
yes
you!



 
love until jannah.
action!
 
 
 
 
 

 
jatuh bangun iman
masih peroleh peringatan
direct
indeirectly
from ALLAH
what else that you want?
huuhuh
astagfirullah
 

 
Astagfirullah
astagfirullah
forgive us
ya ALLAH
:'(
 
 
 
 
speechless
its hard
and not easy
when u need to recall back
bila semua yang dipesan kepada org lain
diri sendiri tidak melakukannya
dn diri sendiri sdg berjuang
dan bergelut
didalamnya
ALLAH sdg memberi tarbiyah itu
pohonlah keampunan
penjarakanlah rasa bersalah itu
astagfirullah
:'(

 
i know u will..
no doubt bout this.
 

 
thanks coz alwys accept me
in my own way.
 

 
lets do it
together
 

 
:')



past is past
most important is future
ALLAH still give us chance
to repent
to back
to right path
thats it
:')
 
 


**maaf jika sy bkn sperti yg dilihat dn diharapkan.maaf juga jika sy bukan yg trbaik yg pernah dijumpai.maaf jika sy byk kerenah.apa yg sy ckp itu yg sy mksudkn.hanya keranaNYA.tiada lain.mohon pdNYA.hanya anda.amin.**

1# New things.



alhamdulillah
masih diberi FOC oksigen utk kita bernafas hari ini
utk kita kembali bertaubat hari ini
kan :')

okay
rasanya lama gak x berblog ni
seminggu sebok dgn training
dlm training tu mmg rasa nk updated blog
tp kesulitan masa dn mmg tak leh pun
huhuh

alhamdulillah
selesai suda tempoh berjuang ketika utk mendapatkan certificate itu
fuuuhhhh
bukan semudah dilihat
sesenang yg dikata.
out of my comfort zone!
perghhh
need time to blanded with it
need more SEMANGAT LAPAN
alhamdulillah
utk sehingga masa skg
aku dah lepas semua itu
masih byk nk kne hadap
moga terus diluaskn rezeki
dan dpermudahkan segalanya

terima kasih pd yang menyokong
mendoakan
memberi semangat
terima kasih pd yg memahami
dan pd yg memberi ilmu, master trainer sy, Puan Mary ani
dgn izin ALLAH, sy telah peroleh Certificate Profesional Image Consultant
bg batch 5 a.k.a batch AYUH ^^

mereka yang baru sy jmpa dan kenal itu
byk memberi sy pelajaran
indirectly
mereka dtg dr pelbagai latar belakang
yang sebenarnya telah hebat di pltform masing2
dan yg sgt mengagumkan ialah
KOSONGKAN GELAS BETUL MEREKA SEMUA
yup
i learned a lot from them
betulah
action speaks louder than words
alhamdulillah!!
utk semua pengalaman ini
air mata
air mata kegembiraan
semua ada
fuuuhhhh
sekian, let's picture talk ;)


p/s- terima kasih juga utk suprise itu. *utk awk yg tahu sapa*


 
my ohsem group!
TOPSCORER
hehe...nmpk cam skema kan..tp kami ada perangai kami yg mgkn org lain tak tahu..
wahahhahaha


ni mcm hari kedua kot..
tp nie la batch AYUH
rindu semua sudaaa <3



uhuk!
yup
kadang-kadang rasa mcm, awat la bru skg nk wat mcm2
tp bila ingt2 balik
better do it now
if not now, when?
;)

 
want to transfer knowledge into action
that's most challenges one
have to do it
and u can do it
go farawa!
go cikpuan fara!^^
 
 
*thanks* :')