Friday, May 2, 2014

#8# bilangan LIKE????



bismillahirahman ni rahhim

alhamdulillah
jumaat pertama dalam bulan rejab
rasanya lama juga x updated..
erm..tak lama sgt
cuma lama x updated pasal ni

okay :)

first
suka utk sy ingtkn, apa yg sy ckp kt blog ni adalah apa yg sy pk dn rasa ya
heh
so..xyah nk terasa or sentap bagai
biasanya apa yg sy tulis adalah utk sy ingtkn diri sendiri
inshaaALLAH

uhuk
kali ni terpanggil lak nk ckp pasal ni
lama gak x bape nk ckp pasal ni
trigger nya ada kt fb
hurmmmmm
from fb tu
sy ada la nmpk
'beauty is modesty and a man wont love a woman he cant respect', dont believe likes.

ermm
i agreed with all of the statemnt
just
need to highlight something here
look..
if u r love someone
if u r truly love someone
and
u want her to be ur wife
please!
dont touch her!
dont do something that can drag her to hell
why?
because u said u love her..
u said it right?
hold on...
hurmm
what kind of love it is?

tak bg org lain tgk
tak bg org lain like
atau
bukan x bg, xsuka
xgemar
nti nmpk mcm perempuan murah
glemer sgt
nmpk mcm giler ramai yg like die
hurmmm
kalau gmbo nya seksi dn tidak ikut syariat..DITERIMA utk tidak patut ada like byk2
tp
kalau itu adalah pengisian?
perkongsian ilmu?
owhhhh..xleh juga??hurmmmmmmm
cetek sgt pemikiran begitu ya:)
mgkn kene open byk lg aspek
bukan tang open like western je taw
buka minda :)

sy agak tak berapa nk boleh terima
kalau diri seseorg itu boleh sentuh org yg die syg
tp bila org lain tak boleh.
okay..sebenarnya..BOTH IS WRONG
hoho
mmg salah ler..
yg syg tu pun sbnrnya BUKAN HALAL lg pun
so..mmg xleh la
tiket apa bg tu
hurmmm
tiket kekonon dah jnji nk kawen?
cam tuh lak?
ooooo
hurmmmm
need to see deeper in this case, okay?

kalau dah dgn kita pun mmg x boleh
then, dgn org lain lg la xleh
sama je hukumnya
still..
still sama yer..sb hukum ni bukan kita yg longgar sesuka hati kite
sb dgn kite, kita xpe je
sb kita yg buat, xpe je
astagfirullah

sy doakan
moga diberi kekuatan utk terus menjaga niat
dan hati
.....


keep walking
yes!
after did U-TURN
keep walking
please..
its hard
sometimes u will fall down
and repeat it again
but then..please..keep walking and improve urself
for the sake of ALLAH
need to commit
and stay strong!



repent
today!
coz we dont know
is still we have another day?


*sy rasa sgt terkesan, kdg2 kesannya masa silam kita ni pd masa hadapan kita
biasa berlaku begitu
namun, terusknlah dgn mohon kekuatan dr ALLAH
dont make same mistake
doakan sy terus istiqamah
dan dipermudahkan segalanya


#terimakasihawk
#mohondoalebihbyklagiutkkita
#taubat
#kesiantgkdieygmasihfikirmcmni
#mohondoautk merekajuga