Monday, September 8, 2014

#10# Recharge time!

bismillahirahman ni rahim..

alhamdulillah

september sudah ^^


rasanya mcm-mcm dah jadi
lama jugak sy tak sentuh blog ni
hurmmm
ni baru rasa nk menulis
hahaha

banyak juga menda dah jadi dalam menuju ke bulan september ni
haaaa
sebelum ke topik lain
baru dapat kol pihak biasiswa KPM,
alhamdulillah, mmg boleh tukaq universiti, BIDANG tak boleh ya!
hahaha
so, UM or UIA...haaa...tu kene pikiq bebetul :)
dan bulan sambung belajaq tu SEPTEMBER 2015
wuuuu
ku sngka kan MAC, namun SEPTEMBER juga...
tak pe lah
pasti ada hikmahnya kan :)

inshaaALLAH
PERKARA PERTAMA YANG PERLU AKU UBAH IALAH NIAT!
NIAT untuk belajar ni
haaa...my dear ann ada ckp pasal ni..thanks ann :')
aku selalu sgt ckp tak sabar nk pi belajaq sebab nk wat program
hurmmmm
sebenarnya dah salah kat situ
yer, betul, mmg boleh wat program CUMA niat asal pi belajaq tu utk apa?
haaa...tu diaaa..kene ingat banyak sket...hang nk pi belajaq sbb hang nk ilmu baru tu kann
sb tu hang decide nak tukaq kos
nk tukaq fakulti
so,,, JAGA NIAT itu ya farawa!

*mmg nk kene tulis ni supaya ingat!!!*

alhamdulillah
mmg tak dinafikan
minggu lepas mmg mcm mcm sikit yg melanda
tak de masalah dgn org lain
cuma cbrn dgn diri sendiri
aku kene adjust diri la kan
:)

okay.
setle part belajaq
maka, bermulalah episod menjadi pelajar pada tahun hadapan
sebelum pi belajaq tu mmg kene setle semua utk hakiki!
yossshhhh!!!!
bak kata ann' yang penting fara, kita buat untuk please ALLAH!'
mudah-mudahan dapat sy belajar sehingga PhD
seriously, i never think that i want to furhter my study until PhD
inshaaALLAH, i love to do it too :)
*mak punya syarat, nk buat phd kene kawen dulu..haaa...kene penuhi la kan ;)

PERKARA KEDUA
yang rasanya nk ckp ialah kegilaan ku pada citer korea 'Angel Eyes'
hahhaha
lama tul xgiler mcm ni
almost 5 years
ke more than that
hahaha
sb citer korea yg mmg aku giler dulu Full house dan my girl ja
tu pun mcm part one degree ja
hahhaha
lama sungguh!!
kire duk dgn mak ni leh spent time mcm ni
mmg rasa bessstt sgt
sbrnya, aku pun rindu gak moment aku dgn mak tgk tv mcm ni
bila ingt2 balik
hurmmmm..mmg dah lama x cenggini
ni kira rezeki balik kampung halaman la kan :)

rasanya mmg bila balik umah
ada rasa rilex disitu
yup
rumah kami biasa biasa ja
alhamdulillah
dengan segala dugaan buat kami
org yg melihat mungkin rasa nk ckp mudah dan suruh kami buat itu buat ini
heh
nasihat saya
mohon jgn sembang sgt dlm memberi nasihat tuh
sb anda mgkn tak pernah rasa apa yg kami rasa
tadaaa..tu je..nk bg pendapat boleh, nk harapkan kmai amik tu, kami akan fikirkan ya :)


PERKARA KETIGA
ialah MDS
fuuuhhhhh~
yang ni paling panjang rasanya nk tulis
hahhahah
perkara yang paling dekat dengan saya
ketika zaman sy PB lagi
banyak yang sy belajar dr mds ini
dan..haisshhh
byk la kene tgk semula
tak pe takpe
yg ni kene wat entry lain
kekekkeke


okay
need to go home
tu je lah
so, vibe positif sudah ada
alhamdulillah
utamakan yg utama
susun dan buat!

may ALLAH ease!
doakan saya ya!

^^