Saturday, January 23, 2016

Dear 5 rangkai (1.0 version)

Bismillahirahmannirahim

hari ni, sy cuma nk cerita pasal mereka2 yg banyak memberi moment, ilmu, pengalaman, warna dan pelangi dalam hidup saya selain ahli keluarga tercinta dan bakal suami saya itu.

5 rangkai.
wan.kema.jannah.maznah.jama.

sebenarnya, nama ni kami pun xberi pd kami sendiri..
haha
ada cerita disebalik cerita..sudahnya, lekat terus nama tu kat mereka.

masa kt pilah dulu, sbnrnya mmg xsgka pun akan close mcm ni..dari 2009 smpai 2016..kiranya dah hampir 7 tahun la eh kenal...rapat mgkn dalam 6 tahun kebelakang kot..

mula dengan program ja..sana sini, marah sana sini dan sy yg dulu mmg sgt garang
hahah
dan mereka boleh terima grg sy
gila2 sy
kelemahan dan kesilapan saya
dan semua lah
mesyuarat mereka...keriasauan mereka ...dn concern mereka..
sy sgt bersyukur :')

dalam perjlanan hingga ke hari ini, bukan sahaja mereka,
saya juga dah makin byk belajar.
biasanya, sesiapa yg rapat dgn sy lepas 5 org ni, mereka akn berkenalan dan kenal juga insan2 yg baru hadir dlm life sy..bak kata maznah, "owh, watak baru eh" haha

perangai depa semua lain2..buat masa skg..sy nak share apa yg sy rasa je.
yg pasti..mmg masing2 penting bg sy
dan antara yg plg rapat dgn sy..semua pun tahu..iaitu kema.

5 rangkai



kema

kema dan saya

Pilihan hidup telah dewasakan kami
byk yg dikongsi.
bila dah tiba harinya..makin sy perlu berdoa
moga yg baik-baik aja utk dia
yg terbaik..
sebab, dlm ramai2 org yg hadir dlm timeline sy..sy kira..gmbr dia pling byk dalam hidup saya..
..
tu jelah dulu.

pd sy mudah, kita sayang org, kita tahu dia siapa pd kita, dan kita kene tahu dia juga pinjaman dari ALLAH utk kita..moment dalam gmbg ni, mgkn xkan dapat nk ulang dah..dan ianya akn kekal begitu juga dlm hati saya..pilihan saya?utk terus mudahkan dan syg dia..sb?itu lah pilihan saya, syg mereka, syg dia kerana ALLAH..

sekian, utk versi 1 ini.


#5rangkaivolumeone