Tuesday, October 11, 2011

kerjaya saya..

hmmm...

minggu lepas..minggu ni..mmg minggu yg kusut utk aku...nape?ntah....mcm2 kot jadi..pening pon ada...

ada yg selalu pesan..jangan pikir sangat..hmm..tak pikir sangat..pikir sikit tp dalam kuantiti yg kerap..camner tuh..huhuhuh**degil ke ni*

fikir...fikir...fikir...dan setelah mengambil beberapa tindakan...aku decide satu perkara je...FOCUS PADA LIFE YG ADA SKG...stop la menda merepek yg xbape nk pasti tuh...senang citer

bukan nk give up...but i think itu yg terbaik...and the most important thing is..jd cam dulu balik...wat kejeeeeeeeeee jeeerrrr....

senang

org pon suke**walaupon ada yg xsuke gak..ikut suke hati la*

aku pon suke

xpayah kesah menda lain

mudah

its ok..i dun want to talk bout it anymore...

aku x nyesal dgn apa yg jadi...terima kasih sbb ini menjadikan kaler dlm hidup aku lg berwarna-warni..

aku tau dah jalan yg terbaik apa...

aku x sorang2...

MAK ada...MEREKA ada...dia ada....ALLAH ada....sSENTIASA...

aku kene restart semula....everything.....u can do it fara...u can control it....

so....pas ni jgn tanya aku kat ne....umah?opis?....sekian.tq.

***semudah itu semuanya berlaku..xmengapa...ini bukan wayang lagi...apa2 pun..kembali semula kepada PENCIPTA KITA.....DENGAN MENGINGATINYA..HATI-HATI AKAN MENJADI TENANG..INSYA ALLAH...

p/s- terima kasih kpd yg selalu bg smgt n masa pd sy..syg seme..^_^

Wednesday, September 7, 2011

NOTA UNTUK DAI'E

~apabila kita sendiri diuji dengan apa yang sering dakwahkan, itu petanda Allah sedang mendidik kita 
agar melaksanakan apa yang kita perkatakan
bersyukurlah kerana Allah masih sudi mengingati kita dalam usaha kita mengingatkan manusia..~


Aku terjumpe semula kata-kata ini dlm PC *ngah godek carik senarai tugas staf*huhu...


rase mcam..huhuhuhu....bukan mudah bila nk buat kebaikan..NIAT TIDAK MENGHALALKAN CARA pun satu perkara yang nk kene ingat selalu....SOP,AK yang pernah guna sebelum ni mgkn ada yg nk kene improvise semula, but still....kene stick pada prosedur asal....


hmm....terima kasih pada yang bersama-sama aku selama ini....


aku xkan boleh teruskan semuanya tnpa anda semua..


**baru notice yg perkara kecik yg penah aku wat kat orang, memberi makna yg sgt BESAR pd mereka...TAK SANGKAAAA...aku bg bese2 je..xpenah sgka mereka terima dgn begitu sekali....
rupenya..banyak lagi yg aku nk kene tgk semula ni..


~~thanks kepada tuan punye LAPPY..hehehhe...




~~ lain org..lain warnanya...tak seme org sama..tp setiap mereka akan ada sedikit persamaan yg akan mengingatkan kita pada yg lain....PERBEZAAN  itu unik kerana setiap drp kita mmg punya kekuatan dan kelemahan masing-masing. ALLAH telah ciptakan kita sebaik-baik ciptaan...

Thursday, August 25, 2011

CHOPPPPP~

AKU TAK FAHAM NI...

KENAPE ERKK

PERLU KE

SEYES RASE GERAMM!!!!!!!!

OPSS.SORRYY..LUPE LAK...SAYA KAN YG JAHATTTT TUUUU~

Pengalaman lalu~

Pengalaman adalah perkara yang paling berharga dan tidak dapat dijual beli kepada orang lain...

Berkongsi cerita hidup yg lalu mgkn hanya dapat memberi pendedahan sahaja kepada mereka-mereka tersebut..selebihnya, kene go through sendiri baru la anda dapat merasakannya...

Aku baru dgr cerita aku sendiri tp versi lain sikit laaa...**seme cerita takkan ade sama kannn;)

ermm..kesian + geram + nk marah sikit + pelik = sbb dah BANYAK BERKONGSI sbnrnya dgn mereka ini

tapi nk wat mcmane..penerimaan setiap orang itu berbeza...dan aku..tak boleh expect seme org akan dapat dan akan rasakan 'sesuatu itu' didalam persatuan, komitmen dan organisasi seperti yg aku rase..

bila teringt semula kisah begini, aku rasa sgt bersyukur dgn setiap apa yg telah jadi pada aku...kerna?

kerana

dengan setiap dugaan dan cabaran itulah yg menjadikan aku seperti sekarang...ditikam belakang, depan, kiri, kanan, tetapi tak lupa juga pada mereka yang sudi membalut luka2 tersebut...masih ada yg faham dan boleh menerima kita seadanya kita..tapi itu yg MAHAL tu...kita pun kene terima seadanya orang lain dalam hidup kita...



budak umah yang sgt memahami~


kami yg berlainan kepala tp leh lepak sekali..hehehhe^_^


yang banyak mengajar aku~


heee..rindu mereka seme^_^


penyokong setia setiap masa..


classmate yang COOOLLLLL...waaaa..**giler rindduuu


PerFACT team...<3


Mereka<3

Erm...but still..LAPANGAN yang ada utk mereka semua ini suatu hari nanti mereka akan terbang juga ke destinasi masing-masing....yup!! itu mmg perkara UTAMA dalam kepala aku nie bila aku bersama mereka-mereka itu...mereka akan ke lapangan lain juga nanti..tetapi bagaimana mereka ketika dilapangan lain itu yang perlu dikemaskini dan di bekalkan sementara di lapangan ini **selagi mampu :)

tidak pernah pun aku nk suh mereka mengikut sahaja apa yg aku katakan...

jika mereka ada yg lebeh baik...teruskan....tiada masalah..cuma..mgkn jauh sudut hati aku..aku geram + pelik + nak amrah sikit la = sbb tidak BERITAHU PERKARA SEBENAR....

kenapa erk..

kenapa nk sorok2..nk wat mcm tu..aku x de la nk kesah mana pun..naka halang apatah lagi..nk ikut tgk keadaan ketika itu..mmg tidak la...aku tnya dgn betul2..tp jwpnnya ;TAK TAHU...hmm..tak tahu atau tak nk bgtahu...eh..its ok la xnk bgtahu..xpe..xpe..dah boleh terbang bebas semua sekali kan...terbang laa...go..xde masalah derr....CUMAAAA

kenapa perlu bg jwpn mcm tu erk...sdgkan hanya aku je yg tak tahu..

aku pun reti jugak nk backoff if they need their own time together..tak de la smpai setiap masa nk kene together2 kan...paham jugak la aku ni yg masing2 mgkn mahu masa privacy since yer la....hmmm

kadang-kadang, rase cam ....hmmm..ikut la...sbb aku sendiri pun x PERFACT mana jugak...still melakukan kesilapan...cuma, terkilan jugak la...sbb aku xkan amik masa korang kalau korang xnk bg masa itu...

tak pe..its goood lesson for me jugak....sangat bagus utk aku ingat semula laaa...

thanks utk my best friend tu jugak la kan...

thanks a lots pada mereka juga..

its ok..saya tak boleh marah pun,, tak de right pun kan....thats the fact la..so dats make me more........pustop!

mmg kene besarkan hati betul la....dan memberi sahaja kepada mereka yang NAK SAHAJA~~

aduyaiii..

~aku_yang perlu besarkan hati weh^_^


Wednesday, August 24, 2011

~Kuih Raya~GG Besi~Minggu Istiqamah Merdeka=Week yg PACK~

Assalamualaikum..

Rase cam lama lak x updated blog nie...hahaha..malas nk ckp sbb bz..ade je yg leh updated blog hehari even bz kotttt<bukan aku la tuh>..

Erm...sedar x sedar dah masuk 24 RAMADHAN dah kite...shuk pun dah last day as SKP kt uitm pilah ni...
sure boring xde shuk nanti..tp nk wat camner..life must go on kan..shuk xde jasad je..tp shuk still ade dgn kitaorg..

Start awal minggu lepas, mmg bz jugak..balik umah..kene siapkan 1400 biji tempahan kuih tart nenas..actually, mmg xnk amik byk, tp still byk jugak tuh..waaa...kesian kat mak la sbb mak kene tolong <adik2 seme skolah kottt>....tp mak saya kan yg hebat itu..hehhehe..SUPER MAK...terbaekkk...

cume

aku la yg anak derhaka sikit ari wat kuih itu..heheh..terus dpt cash kot..HANGIT SATU TRAY KUIH...padan muka ko fara..lawan lagi ckp mak..then, terus minta maaf laa...giler x takut kee....MAK TU MMG KENE JAGA HUBUNGAN DGN MEREKA...kalau xde mak..sapa la kite ni..<saya xckp ayah x penting, terpulang pd individu ok!>

tingtong sana sini, kene setle gg besi nie lak...then straight menghadap MINGGU ISTIQAMAH MERDEKA(MIM) anjuran JAWATANKUASA PERWAKILAN KOLEJ UiTM NS...
First program yg agak besar utk mereka selepas Ahlan wasahlan ya Ramadhan..ermmm..

Banyak yg aku belajar dari program ini..ada yg BANYAK dapat...ada yg getting better,, dan ade jugak yg x dapat pe2 langsung kecuali penat..kesiaaannnnn...thats y la, aku selalu pesan,, wat program ni..seme org dapat penat..tp what kind of 'penat' yg kite dapat...penat yg berbalo-baloi atau sia-sia sahaja..


team 'AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAN'


TEAM INSPIRATION OF NUBUWAH....



PEACE~


WAN~AKU~MUSTAQIM~SHUK >_<

PENGARAH PROGRAM MIM~KESIAN DIE KENE 'BELASAH' BYK DGN AKU

LEADERS ARE LEARNERS....banyak kot yg perlu di ingatkan kembali pd diri aku as leader ni..dan aku banyak belajar drp mereka2 ini..haisshhhh...riso kalu mereka tiada...riso.....sayang mereka lebeh la....sbb mereka la aku banyak ingat diri aku as kakfara balik <kelakar lak teringt duk pillow talk dgn jama' smlm...huuuu~>

hangout dgn member2 uitm Puncak Perdana..waaaahh..best2....lepas rinduuuu....
berbuka dgn chu, kak sally dan shuk at the royal hotel kat seremban....senget semenya..jd bahan aku..

MEREKA BERDUA...>_<

XCUKUP KOURUM LAGI NIH



~ONE~YDP KAMI>_<


tapi, secara keseluruhan minggu ni...

~wat prgram dan learn balik banyak mende....kak fara ke ..cik fara ke...banyak perkara nk kene tgk semula...

~masa hangout utk kawan2 ada la aku dah bahagikan....thanks utk diri sendiri..hahaa

~still x sempat beli barang2 raya utk diri sendiri n umah lagi

~kadang-kandang, eh, bukan kadang-kadang...most of the tyme...kite kene bersyukur ats NIKMAT KESIHATAN yang telah ALLAH berikan pada kite selama ini..bila ianya ditarik sementara...hmm..masa itu la baru kite tahu...betapa banyaknya nikmat yg ALLAH dah bg pada kita sebenarnya....

Wednesday, August 10, 2011

Ramadhan yang ke sepuluh..

Alhamdulilah

Ramadhan ke sepuluh sudah kita...hmm..sekejap je..tuptup nti..bz dgn kuih raya...cat umah..baiki umah..
dah nk kene balik kampung..aiyakkkk...masa..masa...suke betul kan pegi cepat2..haisshhh

24 jam tu ada utk seme org laa...cume camner kite gunakan sepenuhnya..

Semalam, aku duk baca semula pe yg penah aku tulis dalam blog aku nie..dr zaman aku stdy, mula masuk keje, dah keje, dah bzzz smpai x updated2 blog ni..hehehe..
kelakar je tgk ayat sendiri, tapi..yg bestnya..seme yg aku lupa skg..dah ingat dah balik...farawahidah yang dulu tu dah byk ckp kat dlm blog die kot..so..biler farawa yg skg lupe....haaa...bukak balik tgk pe yg ko penah rase,,,cakap,,fara....

hehehe..malu sendiri pun ade..apekah....

so...biler aku tgk balik..ermm...insyaALLAH..aku boleh go through seme yg sedang berlaku sekarang..
bak kata aku sendiri *selalu dr stdy ckp:)* back to basic la...DIA selalu ada, kita je yg sombong lupa padaNYA...

its sounds retorik mungkin pada sesetengah org..tapi..mmg itu la hakikatnya..retorik bile kite juz ckp, tp x buat n xyakin lgsg dgn apa yg dikatakan itu...itu baru la tin sia2 sahaja..ape pun xboleh..

kene juga ingat bhw DUNIA INI SEMENTARA SAHAJA, AKHIRAT ITU PASTI KEKAL KEAKHIRNYA....nk nafikan macamana pun, ianya akan jadi...hmm..doesnt means dat kite kene berzikir 24 jam tnpa teruskan hidup mcm bese, cuma, luangkan lah masa utk tanaman kita disana....

hmm...aku dah byk ckp lak..ingtkan nk skit2 je...hehehe

hopefully aku sendiri dikuatkan hati,,ditetapkan amalan, diteguhkan untuk terus berada dijalanNYA..

dan pagi ini aku dpt good news from my friend, wah,,die nk tunang dah..cepat tul...hehehe..aku??

uit,,soklan yg mmg jawapan nya :BELUM SAMPAI MASA SAYA LAGI.


opss..not yet ok..hehe~suke sgt bergmbo ats pelamin kan:)



betul..betul:)



suke gmbo- gambo cam ni..gmbo je ok..~



so cute kan ^_^

~THE END:)

*alhamdulilah, dapat rezeki beri ceramah lagi, betul kata chu:rezeki ada je nti utk ko fara..kecoh je ko ni..hahah..mamat tu mmg pelik kot..aishhhh!

aku_10082011_9:32am

Tuesday, August 9, 2011

setelah sekian lama~~

assalamualaikum


salam Ramadhan...Ramadhan kareem..


lama sangat rasanya tak bukak n tulis blog ni...sbb???malas la nk ckp nape.hehehhe....nti mmg kene bad fire kat sendiri jerk..huuuuuu


ape2 pun, sejak bermula semester Mei - oktober 2011 ini..banyak perkara yang dah jadi dalam hidup aku...


aku cuma harap semuanya itu akan berkesudahan baik..semua yg berlaku ada hikmahnya...


insyaALLAH


Berkat bulan Ramadhan ini...semoga apa sahaja yg dilakukan adalah kernaNYA dan melatih diri sehingga kekalkan apa yang telah dilakukan sepanjang Ramadhan ini ke bulan-bulan selepas ini...


just rasa nk cakap menda nie:


**Blog mmg tempat untuk berkongsi, tapi apakah pengisian perkongsian itu adalah terpulang kepada kita...


bermanfaat kah


luahan rasa kah


saja nk kasik satu dunia tahukah


terpulang..cuma, jgn disalahkan teknologi yang ada ini untuk semua perkara -ve yang berlaku kerana
ianya terpulang kepada diri kita sendiri juga^_^


Saturday, March 19, 2011

friendship 4 ever~lelaki n Perempuan???

hmmmmmmmmmmmmm.....
aku rase nie topik yg dah mcm basi jugak sikit...hmm..tapi..ianya boleh jadi isu yg tak pernah surut sbb??
 
sbb kite kat muka bumi nie mmg ade lelaki dan perempuan...BFF ke..BF ke frenzship 4 ever ke...ape2 la..mesti ada..samada sama lelaki dgn lelaki atau girls n girls..
 
aku terpanggil nk share kat sni..nak luahkan kat sni...sblm aku ngadap keje aku yg berlambak nie..huhuhuh...
 
lelaki & perempuan boleh jadi kawan baik...itu la pe yg aku pegang sebelum nie..
BOLEH DENGAN SYARAT...
 
tahu apa yg telah ditetapkan oleh HATI kite sendiri..sbb kite mmg mampu kawal perasaan kita dgn izinNYA...
dgn syarat kite sedar diri kite nie sape pd die..buang jauh2 perasaaan suka itu bila dah timbul..suka itu boleh jd sbb kite selesa dgn layanan die pd kita sbg KAWAN..
dgn syarat..HATI KENE MAU KENTAL dan jika kite takut utk bermain dgn soal hati,...jgn mulakan..
 
aku sgt yakin dgn isu ini dulu..tapi bile dah getting meningkat usia ini..kebarangkalian falsafah ini <lelaki n pmpuan = kawan baik> boleh berubah sekelip mata shj..
 
sbb?
 
ianya boleh memakan diri jika ianya tidak dapat dibendung lagi..
jika ianya telah over the limit..
 
hmmmm
 
soal hati..sejauh mana la sgt kuat hati kita utk mengawalnya...
 
untuk itu..
 
mohonlah padaNYA...
Mohonlah kekuatan hati drNYA..
kerana soal hati bukan hak kita pd hakikinya...
hati kita digerakkan olehNYA
hati kita milikNYA..
mohonlah semoga ditegapkan, dikuatkan
hati yg merupakan nadi utama kita..
mohonlah semoga hati ini ..diri ini dikurniakan yg terbaik utk kita..dunia akhirat
 
bukan mudah utk melepaskan seseorg yg pernah hadir dlm hidup kita..
yg pernah berkongsi segala-galanya dgn kita...
suka,duka,gaduh,penat lelah...semuanya..
namun..hidup perlu diteruskan
berilah peluang juga kpd mereka yg baru hadir dlm hidup kita..
tahukah kita bahwa mgkn insan2 baru ini akan jd yg lebih akrab dgn kita dikehidupan akan dtg dan boleh bersama-sama dgn mereka2 yg sedia ada dlm hidup kita...
 
hidup kita bukan milik kita shj...buka mata,,buka hati....lihatlah sekeliling kita..
 
aku ada terbaca di blog kawan aku berkenaan dgn isu ini..
 
dan aku quote sikit yer..
 
"nampak?
asal saja faham kehendak hati sendiri. mampu terima keadaan dan redha dengan ketentuan. kalau dah tertulis semacam itu, tabahkan hati. belajar terima kenyataan. ye, gua tau susah. takkan pernah senang kalau nak senang. sungguh tak susah nak jadi susah. mari, kita usaha sama-sama untuk faham dan terima. atas kasih kita sesama sahabat, jom cuba"
 
betul kata dia..
belajar utk terima kenyataann
biarpun pahit...tp itulah hakikat kehidupan..
 
semoga kita bersama-sama melebarkan sayap hati kita kepada mrk yg telah, sedang dan akan hadir dlm hidup kita..
 
<kasih kan NYA adalah kasih yg UTAMA>
 
~aku yg sedang mengharap dialah yg terbaik untuk ku...~
 
 

Sunday, February 6, 2011

::::Nota FIKIR untuk ZIKIR:::

NOTA FIKIR UNTUK ZIKIR....buku baru yang nk kene baca nie...penulisnya??

my feveret author la..Ustaz Pahrol Mohd Juoi...banyak dah buku beliau yang dah dibaca dan sedang membaca..;

::Tentang Cinta
::Mukmin Professional::
::Nota Hati Seorang Lelaki::
::Dimana DIA di hatiku::

(kene curik byk masa skg utk bace buku)..
bahasanya, metafora yang digunakannya..memang kene pada diri aku sendiri especially dalam majalah SOLUSI..

aduyaii..dr zmn study lagi..SOLUSI nie mmg byk bg input..dan most of the time SOLUSI nie dtg tyme aku perlukan input utk diri aku..syukur sgt2 sbb ade majalah macam nie..better la dr mangga ke..mempelam ke..dan etc..tp aku xkata salah utk bca hiburan, cume..hmmm..jd pelik kalau smpai tahap menjadikan artis itu idola...haisshh..apekah..

hmm...hari ini, bulan ini, tahun ini, memang musim aku dn kengkwan mrantau ke kenduri kengkawan yg sudah smpai seru..and my conclusion is...
EXPECT THE UNEXPECTED...hehe
betul la..hidup kita ini..sape yg leh jangka kita akn jd mcm nie, mcm tue...sape kita kan nk ckp org itu jahat dan akan jahat selama-lamanya...dan yg baik akan baik selama-lamanya..tapi tidaklah smpai x berhijrah langsung...so?

::Jadikan hari ini lebih baik daripada hari semalam dan hari esok
lebih baik daripada hari ini...::

Tahniah kepada semua kengkawan yang dah smpai seru, kpd yg belum...sabar2..ingt janjiNYA..ada la waktu utk kita nanti ..

''Ya ALLAH, Bukakanlah bagiku pintu-pintu kebaikan, pintu berkat, pintu nikmat, pintu rezeki, pintu kekuatan, pintu kesihatan, pintu keselamatan dan pintu-pintu syurga''

Amin...


~aku_060211-bithday my best3 partner.ben..miss u dear..huhu~

Saturday, February 5, 2011

B.E.R.H.E.N.T.I B.E.R.H.A.R.A.P????

BERHENTI BERHARAP??

wah..tue lagu best SO7 yg femes tyme aku study dulu2...biler ingt2 balik, sbg manusia biasa, kita mesti akan ada masa-masa yg kite akn 'down' dan berhenti berharap...hmmm
tapi,,,,pd siapa yg kite telah berhenti berharap itu??

hambaNYA kah?

atau

pada pencipta kita sendiri?

masakan kita boleh berhenti berharap pd pencipta kita yang telah byk memberi nikmat kepada kita...

mengapa kita sering menyalahkan segala-galanya tetapi tidak melihat kepada usaha kita dlm mengharungi cabaran yg hanya sekelumit shj utk dibandingkan dgn nikmatNYA...

mengapa?hmm...soalan ini sy tujukan pada diri sy sendiri jugak...sendiri kene jawab..

sbb nya?

kadang-kadang kita selalu melihat salah dan silap org lain berbanding silap diri kita sendiri...hmmm...buka mata, buka hati..lihat kembali diri kita...mungkin kita dpt peroleh lebih drp yg kita sangkakan..

jodoh?? berhenti berharap boleh tak?

aiyaakkk....nie mmg kene buka BUKU-BUKU lama semula

~~Kepada pencari cinta sejati, bangkitlah membaiki peribadi, UBATILAH HATI, keluarlah dari kitaran sengsara yang membelenggu diri, moga CINTA HAKIKI akan kau miliki~~

~~Cintai diri nescaya anda akan dicintai oleh orang lain~~

~~Kebersihan HATI adalah punca utama menyebabkan orang lain bersedia mendekati anda

Saya memang tak layak untuk memberi komen lebih-lebih berkenaan jodoh ini..so, sy kongsikan utk diri sy terutamanya dan shbt2 lain petikan drp buku 'Petua membuat org jatuh cinta, drp telaga biru'...semoga ianya memberi input kpd diri sy dan yg lain-lain

Cinta hakiki itu adalah drNYA, maka, mohon lah agar diberikan peluang utk memilikinya..

BERDOALAH, KERANA IA PERGANTUNGAN JIWA, KETUNDUKAN HAMBA, KEYAKINAN SEPENUHNYA PADA PERTOLONGAN YANG ESA...

`aku_yg mengharap kembali_050211.

Friday, January 28, 2011

aku dan mereka

mereka..

byk mengajar aku

byk menjadikan diri aku AKU...

byk mengingatkan aku

byk

byk

tapi aku?

aku perlu

perlu utk ...................

hmmmmmmmmmm~

both case utk aku hari ini....jalan penyelesaian nya satu....


a.k.u.....28hb januari 2011..0:15am

dua.ribu.sebelas.dan.dua.ribu.sepuloh.

assalamualaikum w.b.t

dah lama sangat aku tak post kat blog aku nie...bzz.......sgt....dan aku xingt aku punyer akaun gmail nie..hahhahah...lost memory...kesian kat diri sendiri..tp alhamdulilah..last2 ingt semula...haish..bahaya betul..

aku sgt sedih mlm nie..sgt terkilan..dan sgt PELIK dgn pe yg jd skg....

ape yg dahjadi???

macam-macam...dari akhir 2010..smpai akhir januari 2011..banyak yg aku dpt..byk yg aku terima..byk yg aku belajar....HIDUP INI KENE SGT MENGHARGAI APA YG PERNAH KITA MILIKI..

Masa zmn aku dulu, life aku sbg studnt..bz x ingt..mana ade masa byk nk makan kat kandang..lepak2..masa aku xstdy, berprogram, x program, berkawad, bercamping, berinduksi fakulti, keje dgn lecturer..dan mcm2 lg...penat?mmg la..tp semua kepenatan waktu kekal itu menjadikan aku seperti skg....aku bersyukur...tp..

tapi,

aku seboleh-bolehnya mahu berkongsi...segala keperitan, kepenatan, kegembiran berprogram, dan segala yg dilalui itu dgn insan2 baru dlm hidup aku...cuma...mgkn betul kata kawan baik aku...MENGAJAR MEREKA DENGAN MELIHAT DAN MEMBIARKAN DAHULU...

itu adalah perkara yg plg susah utk aku lakukan..biar???aduiyaiii..tak sampai hati..aku akan guide jugak..pedulik la kalau aku bukan penasihat mrk ke, ape ke..aku ttp PPP..leh involve dgn pembngunan pelajar..yg penting UiTM itu..produk uitm itu...ye ke fara??

hmmmm....itu mgkn betul..dan mgkn tak perlu dilakukan juga...sbb?

sbb?

sbb nya...ko ade tugas hakiki ko..yg mana cbrn nya penoh pancaroba dan perlukan fokus juga utk menyelesaikannya...ko ade prkr yg lebeh penting utk diselesaikan..

dan???ko NOBODY weh.....kasik lepas je seme ini dulu...SLOW DOWN first...lepas itu mmg TIDAK la bg aku..tp SLOW DOWN..mmg itu yg PERLU dilakukan..

mengeletar nk slow down?owh..sememangnya..tapi tu adalah lgkh terbaik utk aku skg..
either for my carrier or my passion....

so fara...

SLOW DOWN FOR EVERYTHING,K...tak bermakna ko ignore terus..ingt..slow down..mgkn ini masa utk ko lebeh focus pd perkara lain...

terima kasih kpd mrk2 yg telah memberi 'sesuatu' dlm hidup sy....
terima kasih kpdNYA atas segala yg berlaku...
terima kasih...

~~aku:mood;sedih n mengulit memori