Friday, September 2, 2016

REBRAND YOURSELF : First impression

First Impression.




A good first impression is one reflects the real you. If you are presenting the best of yourself, the self you want to share, then you are making the impression that is right for you.

Appearances matter in first impressions. Your looks may be the first information a stranger has about you, and so they play a bigger role in a first meeting than they do in later meeting.


Let's be best version of yourself and give high impact for your first impression!

Reference : First Impressions by Ann Demarais & Valerie White.


*After this, i will share about how rebrand yourself including appearance, behavior and communication*

Tuesday, March 8, 2016

Dear 5 rangkai , version 2.0

Bismillahirahmanirahim

alhamdulillah

berhabuk betul blog ni..hahahhaha

dah sem kedua ni, lagi la bz kedaun..huhuhu
ni rasa nk tulis
lepas tgk gmbo jannah bg
hahahha

aduyaiii..jannah oo jannah

hang mmg suka kan
wat cheq duk rasa mcm2 ni
phewwww
lagi 9 hari ke 10 hari kan
kema nak kawen dah
:)

bila ingat2 minggu lepas punya #shorttrip kita tu
mcm2 betul..dgn menoh bas rosak nya
hahah
dengan sy yg tetiba pening kurang gula bagai
dgn wan baru balik hiking 4 jam ( siap xlarat nk amik menoh..haha)
dgn abg shuk yg penuh dgn program nya
dgn jannah yg tertinggal semua menda nya..hahah
aduyaiii..cm2 sungguh

kita plak kema..duk gamble je pi beli brg2 utk bbq
pusing sana sini
tup2 sedap weh bbq kitaa...yeay!

dalam banyak2 perkara, nk setle baju pengapit lebih dr apa lagi
moment dlm CCN tu byk sgt kan :')
hehehe
cuma..sebenarnya..sepanjang #shorttrip tu
saya mmg rasa x lengkap...sebab jama xde
rasa mcm bila adik2 sy xcukup kuorum...sy rasa cm tu juga...
xsama rasa dia..
huhuh
jama, study elok2, nanti balik malaysia..kita bbq lagi..kali itu, dgn kamarul sekali..inshaaALLAH :)

cakap pasal kamarul
selepas ni, kamarul akan jd a part of us dah :)
maka, semua org kene up kan button adjustment kita k
sb kita semua nk tgk kema happy
dan bahagia bersama kamarul.

menghitung hari ini
saya berdoa
agar, sy sihat dan semua sihat
moga diberi kelapangan waktu utk sy hadiri dn siapkan anak2 buah sy yg tersyg ni
sebelum semasa dan selepas majlis penting dalam hidup mereka semua :)

katanya masa ni sy tgh berpantang operation hahah #5rangkai

hahah..tgh wat apa la ni... #gegurltrip

gmbr wajib kita :')

dalam banyak2 gmbo...moment masa sy pakai braces is the most unforgetable lah..huhuh

jama paling vogue..kekekekkek

menoh xde..huhu

next is cameron yeayyy

kalian <3


sekian
dari saya
yg nk kene buat assignment pas ni
heheheh


p/s--terima kasih buat bakal suami yg memahami dan blend in with my 5 rangkai ini :)

#menghitunghari
#kemadahnakkawen
#ourjourney

Saturday, January 23, 2016

Dear 5 rangkai (1.0 version)

Bismillahirahmannirahim

hari ni, sy cuma nk cerita pasal mereka2 yg banyak memberi moment, ilmu, pengalaman, warna dan pelangi dalam hidup saya selain ahli keluarga tercinta dan bakal suami saya itu.

5 rangkai.
wan.kema.jannah.maznah.jama.

sebenarnya, nama ni kami pun xberi pd kami sendiri..
haha
ada cerita disebalik cerita..sudahnya, lekat terus nama tu kat mereka.

masa kt pilah dulu, sbnrnya mmg xsgka pun akan close mcm ni..dari 2009 smpai 2016..kiranya dah hampir 7 tahun la eh kenal...rapat mgkn dalam 6 tahun kebelakang kot..

mula dengan program ja..sana sini, marah sana sini dan sy yg dulu mmg sgt garang
hahah
dan mereka boleh terima grg sy
gila2 sy
kelemahan dan kesilapan saya
dan semua lah
mesyuarat mereka...keriasauan mereka ...dn concern mereka..
sy sgt bersyukur :')

dalam perjlanan hingga ke hari ini, bukan sahaja mereka,
saya juga dah makin byk belajar.
biasanya, sesiapa yg rapat dgn sy lepas 5 org ni, mereka akn berkenalan dan kenal juga insan2 yg baru hadir dlm life sy..bak kata maznah, "owh, watak baru eh" haha

perangai depa semua lain2..buat masa skg..sy nak share apa yg sy rasa je.
yg pasti..mmg masing2 penting bg sy
dan antara yg plg rapat dgn sy..semua pun tahu..iaitu kema.

5 rangkai



kema

kema dan saya

Pilihan hidup telah dewasakan kami
byk yg dikongsi.
bila dah tiba harinya..makin sy perlu berdoa
moga yg baik-baik aja utk dia
yg terbaik..
sebab, dlm ramai2 org yg hadir dlm timeline sy..sy kira..gmbr dia pling byk dalam hidup saya..
..
tu jelah dulu.

pd sy mudah, kita sayang org, kita tahu dia siapa pd kita, dan kita kene tahu dia juga pinjaman dari ALLAH utk kita..moment dalam gmbg ni, mgkn xkan dapat nk ulang dah..dan ianya akn kekal begitu juga dlm hati saya..pilihan saya?utk terus mudahkan dan syg dia..sb?itu lah pilihan saya, syg mereka, syg dia kerana ALLAH..

sekian, utk versi 1 ini.


#5rangkaivolumeone