Thursday, August 25, 2011

CHOPPPPP~

AKU TAK FAHAM NI...

KENAPE ERKK

PERLU KE

SEYES RASE GERAMM!!!!!!!!

OPSS.SORRYY..LUPE LAK...SAYA KAN YG JAHATTTT TUUUU~

Pengalaman lalu~

Pengalaman adalah perkara yang paling berharga dan tidak dapat dijual beli kepada orang lain...

Berkongsi cerita hidup yg lalu mgkn hanya dapat memberi pendedahan sahaja kepada mereka-mereka tersebut..selebihnya, kene go through sendiri baru la anda dapat merasakannya...

Aku baru dgr cerita aku sendiri tp versi lain sikit laaa...**seme cerita takkan ade sama kannn;)

ermm..kesian + geram + nk marah sikit + pelik = sbb dah BANYAK BERKONGSI sbnrnya dgn mereka ini

tapi nk wat mcmane..penerimaan setiap orang itu berbeza...dan aku..tak boleh expect seme org akan dapat dan akan rasakan 'sesuatu itu' didalam persatuan, komitmen dan organisasi seperti yg aku rase..

bila teringt semula kisah begini, aku rasa sgt bersyukur dgn setiap apa yg telah jadi pada aku...kerna?

kerana

dengan setiap dugaan dan cabaran itulah yg menjadikan aku seperti sekarang...ditikam belakang, depan, kiri, kanan, tetapi tak lupa juga pada mereka yang sudi membalut luka2 tersebut...masih ada yg faham dan boleh menerima kita seadanya kita..tapi itu yg MAHAL tu...kita pun kene terima seadanya orang lain dalam hidup kita...



budak umah yang sgt memahami~


kami yg berlainan kepala tp leh lepak sekali..hehehhe^_^


yang banyak mengajar aku~


heee..rindu mereka seme^_^


penyokong setia setiap masa..


classmate yang COOOLLLLL...waaaa..**giler rindduuu


PerFACT team...<3


Mereka<3

Erm...but still..LAPANGAN yang ada utk mereka semua ini suatu hari nanti mereka akan terbang juga ke destinasi masing-masing....yup!! itu mmg perkara UTAMA dalam kepala aku nie bila aku bersama mereka-mereka itu...mereka akan ke lapangan lain juga nanti..tetapi bagaimana mereka ketika dilapangan lain itu yang perlu dikemaskini dan di bekalkan sementara di lapangan ini **selagi mampu :)

tidak pernah pun aku nk suh mereka mengikut sahaja apa yg aku katakan...

jika mereka ada yg lebeh baik...teruskan....tiada masalah..cuma..mgkn jauh sudut hati aku..aku geram + pelik + nak amrah sikit la = sbb tidak BERITAHU PERKARA SEBENAR....

kenapa erk..

kenapa nk sorok2..nk wat mcm tu..aku x de la nk kesah mana pun..naka halang apatah lagi..nk ikut tgk keadaan ketika itu..mmg tidak la...aku tnya dgn betul2..tp jwpnnya ;TAK TAHU...hmm..tak tahu atau tak nk bgtahu...eh..its ok la xnk bgtahu..xpe..xpe..dah boleh terbang bebas semua sekali kan...terbang laa...go..xde masalah derr....CUMAAAA

kenapa perlu bg jwpn mcm tu erk...sdgkan hanya aku je yg tak tahu..

aku pun reti jugak nk backoff if they need their own time together..tak de la smpai setiap masa nk kene together2 kan...paham jugak la aku ni yg masing2 mgkn mahu masa privacy since yer la....hmmm

kadang-kadang, rase cam ....hmmm..ikut la...sbb aku sendiri pun x PERFACT mana jugak...still melakukan kesilapan...cuma, terkilan jugak la...sbb aku xkan amik masa korang kalau korang xnk bg masa itu...

tak pe..its goood lesson for me jugak....sangat bagus utk aku ingat semula laaa...

thanks utk my best friend tu jugak la kan...

thanks a lots pada mereka juga..

its ok..saya tak boleh marah pun,, tak de right pun kan....thats the fact la..so dats make me more........pustop!

mmg kene besarkan hati betul la....dan memberi sahaja kepada mereka yang NAK SAHAJA~~

aduyaiii..

~aku_yang perlu besarkan hati weh^_^


Wednesday, August 24, 2011

~Kuih Raya~GG Besi~Minggu Istiqamah Merdeka=Week yg PACK~

Assalamualaikum..

Rase cam lama lak x updated blog nie...hahaha..malas nk ckp sbb bz..ade je yg leh updated blog hehari even bz kotttt<bukan aku la tuh>..

Erm...sedar x sedar dah masuk 24 RAMADHAN dah kite...shuk pun dah last day as SKP kt uitm pilah ni...
sure boring xde shuk nanti..tp nk wat camner..life must go on kan..shuk xde jasad je..tp shuk still ade dgn kitaorg..

Start awal minggu lepas, mmg bz jugak..balik umah..kene siapkan 1400 biji tempahan kuih tart nenas..actually, mmg xnk amik byk, tp still byk jugak tuh..waaa...kesian kat mak la sbb mak kene tolong <adik2 seme skolah kottt>....tp mak saya kan yg hebat itu..hehhehe..SUPER MAK...terbaekkk...

cume

aku la yg anak derhaka sikit ari wat kuih itu..heheh..terus dpt cash kot..HANGIT SATU TRAY KUIH...padan muka ko fara..lawan lagi ckp mak..then, terus minta maaf laa...giler x takut kee....MAK TU MMG KENE JAGA HUBUNGAN DGN MEREKA...kalau xde mak..sapa la kite ni..<saya xckp ayah x penting, terpulang pd individu ok!>

tingtong sana sini, kene setle gg besi nie lak...then straight menghadap MINGGU ISTIQAMAH MERDEKA(MIM) anjuran JAWATANKUASA PERWAKILAN KOLEJ UiTM NS...
First program yg agak besar utk mereka selepas Ahlan wasahlan ya Ramadhan..ermmm..

Banyak yg aku belajar dari program ini..ada yg BANYAK dapat...ada yg getting better,, dan ade jugak yg x dapat pe2 langsung kecuali penat..kesiaaannnnn...thats y la, aku selalu pesan,, wat program ni..seme org dapat penat..tp what kind of 'penat' yg kite dapat...penat yg berbalo-baloi atau sia-sia sahaja..


team 'AHLAN WASAHLAN YA RAMADHAN'


TEAM INSPIRATION OF NUBUWAH....



PEACE~


WAN~AKU~MUSTAQIM~SHUK >_<

PENGARAH PROGRAM MIM~KESIAN DIE KENE 'BELASAH' BYK DGN AKU

LEADERS ARE LEARNERS....banyak kot yg perlu di ingatkan kembali pd diri aku as leader ni..dan aku banyak belajar drp mereka2 ini..haisshhhh...riso kalu mereka tiada...riso.....sayang mereka lebeh la....sbb mereka la aku banyak ingat diri aku as kakfara balik <kelakar lak teringt duk pillow talk dgn jama' smlm...huuuu~>

hangout dgn member2 uitm Puncak Perdana..waaaahh..best2....lepas rinduuuu....
berbuka dgn chu, kak sally dan shuk at the royal hotel kat seremban....senget semenya..jd bahan aku..

MEREKA BERDUA...>_<

XCUKUP KOURUM LAGI NIH



~ONE~YDP KAMI>_<


tapi, secara keseluruhan minggu ni...

~wat prgram dan learn balik banyak mende....kak fara ke ..cik fara ke...banyak perkara nk kene tgk semula...

~masa hangout utk kawan2 ada la aku dah bahagikan....thanks utk diri sendiri..hahaa

~still x sempat beli barang2 raya utk diri sendiri n umah lagi

~kadang-kandang, eh, bukan kadang-kadang...most of the tyme...kite kene bersyukur ats NIKMAT KESIHATAN yang telah ALLAH berikan pada kite selama ini..bila ianya ditarik sementara...hmm..masa itu la baru kite tahu...betapa banyaknya nikmat yg ALLAH dah bg pada kita sebenarnya....

Wednesday, August 10, 2011

Ramadhan yang ke sepuluh..

Alhamdulilah

Ramadhan ke sepuluh sudah kita...hmm..sekejap je..tuptup nti..bz dgn kuih raya...cat umah..baiki umah..
dah nk kene balik kampung..aiyakkkk...masa..masa...suke betul kan pegi cepat2..haisshhh

24 jam tu ada utk seme org laa...cume camner kite gunakan sepenuhnya..

Semalam, aku duk baca semula pe yg penah aku tulis dalam blog aku nie..dr zaman aku stdy, mula masuk keje, dah keje, dah bzzz smpai x updated2 blog ni..hehehe..
kelakar je tgk ayat sendiri, tapi..yg bestnya..seme yg aku lupa skg..dah ingat dah balik...farawahidah yang dulu tu dah byk ckp kat dlm blog die kot..so..biler farawa yg skg lupe....haaa...bukak balik tgk pe yg ko penah rase,,,cakap,,fara....

hehehe..malu sendiri pun ade..apekah....

so...biler aku tgk balik..ermm...insyaALLAH..aku boleh go through seme yg sedang berlaku sekarang..
bak kata aku sendiri *selalu dr stdy ckp:)* back to basic la...DIA selalu ada, kita je yg sombong lupa padaNYA...

its sounds retorik mungkin pada sesetengah org..tapi..mmg itu la hakikatnya..retorik bile kite juz ckp, tp x buat n xyakin lgsg dgn apa yg dikatakan itu...itu baru la tin sia2 sahaja..ape pun xboleh..

kene juga ingat bhw DUNIA INI SEMENTARA SAHAJA, AKHIRAT ITU PASTI KEKAL KEAKHIRNYA....nk nafikan macamana pun, ianya akan jadi...hmm..doesnt means dat kite kene berzikir 24 jam tnpa teruskan hidup mcm bese, cuma, luangkan lah masa utk tanaman kita disana....

hmm...aku dah byk ckp lak..ingtkan nk skit2 je...hehehe

hopefully aku sendiri dikuatkan hati,,ditetapkan amalan, diteguhkan untuk terus berada dijalanNYA..

dan pagi ini aku dpt good news from my friend, wah,,die nk tunang dah..cepat tul...hehehe..aku??

uit,,soklan yg mmg jawapan nya :BELUM SAMPAI MASA SAYA LAGI.


opss..not yet ok..hehe~suke sgt bergmbo ats pelamin kan:)



betul..betul:)



suke gmbo- gambo cam ni..gmbo je ok..~



so cute kan ^_^

~THE END:)

*alhamdulilah, dapat rezeki beri ceramah lagi, betul kata chu:rezeki ada je nti utk ko fara..kecoh je ko ni..hahah..mamat tu mmg pelik kot..aishhhh!

aku_10082011_9:32am

Tuesday, August 9, 2011

setelah sekian lama~~

assalamualaikum


salam Ramadhan...Ramadhan kareem..


lama sangat rasanya tak bukak n tulis blog ni...sbb???malas la nk ckp nape.hehehhe....nti mmg kene bad fire kat sendiri jerk..huuuuuu


ape2 pun, sejak bermula semester Mei - oktober 2011 ini..banyak perkara yang dah jadi dalam hidup aku...


aku cuma harap semuanya itu akan berkesudahan baik..semua yg berlaku ada hikmahnya...


insyaALLAH


Berkat bulan Ramadhan ini...semoga apa sahaja yg dilakukan adalah kernaNYA dan melatih diri sehingga kekalkan apa yang telah dilakukan sepanjang Ramadhan ini ke bulan-bulan selepas ini...


just rasa nk cakap menda nie:


**Blog mmg tempat untuk berkongsi, tapi apakah pengisian perkongsian itu adalah terpulang kepada kita...


bermanfaat kah


luahan rasa kah


saja nk kasik satu dunia tahukah


terpulang..cuma, jgn disalahkan teknologi yang ada ini untuk semua perkara -ve yang berlaku kerana
ianya terpulang kepada diri kita sendiri juga^_^